Holdfény LigetKalandpark
eMonsteRollerAranymosásBátorságugrásErdei drótkötélpályaErdei szűknyomtávú kisvasútGumifalmászásÍjászatJégcsákányos mászásKenuzás a Gyöngyös patakonLádatorony építésLengő oszlop mászásMászófalMezítlábas élményösvényMozgássérültek számára használható drótkötélpályaÓriáshintaSzáguldó Denevér pályaTekerős gokartVízi buborékIndián 7-próbaCsúszókorong pályaTrambulinFocipályaManósétánySzáguldó Kölyök pályaTelekaland jegyÓriáscsúszásFahoroszkóp ösvényFinn szaunaházSzent Ilona Kápolna
Nyári táborokeMonsteRollerTréningekOsztálykirándulásokSzületésnapokKempingKalandtúrák
2 napos Rax túraCitybound - városi kalandozásCsúcstámadás a Medveölő szurdokon keresztülKalandtúrák az AlpokaljánKlettersteig túra az AlpokbanTéli túra a Schneebergre
KépzésekKitelepülésekRendezvényszervezés
EsküvőFalunapIstentiszteletJubileumi ünnepségKeresztelőkLeány- és legénybúcsúSportnapSzabadidős napXCU MTB Series
Vendéglátás
Peron CaféRendezvénysátorSzalonnasütőhelyek
Bérlés
ÉrtékmegőrzőHágóvasKennelKenuKerékpárkölcsönzésLelátóNordic walking szettSzeminárium teremTúra-GPSVia Ferrata szett
Extrák
Fa hangszerekKalandozz és golfozz! - 2 napos kirándulás

2 napos Rax túra

2 napos Rax túra

A klettersteig túrák nehézségét egy ötfokozatú skálán határozzák meg, melyben a legkönnyebb az „A” fokozat, mely sziklás terepen történő gyaloglás, helyenként drótkötél biztosítással, míg a legnehezebb az „E” fokozat, mely nagyrészt függőleges vagy áthajló részeket tartalmaz folyamatos drótkötél biztosítással. Az út legnehezebb része „D” nehézségű, mely függőleges létrával ellátott szakaszokat is tartalmaz nagy kitettséggel, azaz nagy mélység felett.
Nehézség: B-D

Időpont: 2013. szeptember 28-29.

Esőnap: 2013. október 12-13.

Jelentkezni e-mailben lehet az címen.

Előzetes tájékoztatás a 30/600-6303 telefonszámon.

 

Túra program:

1. nap:

Reggel 6-kor találkozunk Gyöngyösfaluban, a Holdfény Ligetben, ahol mindenki átveszi a felszerelését és felosztjuk a csapatot a kocsik között. Innen kb. 06:30-kor elindulunk és kétórás úttal elérjük a Schneeberg és a Rax közti utat, amit a legtöbben csak Höllentalként ismernek, de igazából a Höllental egy mellékvölgye ennek.

Az első nap a ráhangolódásról szól. Egy könnyebb „B” nehézségű túrára indulunk, a Teufelbadstubensteigre, amit alig egy óra alatt elérünk a parkolóból. A szikla alatt beöltözünk, majd utunkra indulunk a közel 2,5 órás túrára, ahol drótkötelek és létrák is segíteni fogják az akadályok leküzdését. Az út végén megpihenünk, majd elindulunk vissza a völgybe, ahol a bemelegítő nap után szálláshelyen erőt gyűjtünk a másnapi komoly kihívást ígérő utunk előtt.

2. nap:

Reggeli után összeszedelőzködünk, autóba ülünk, és átmegyünk a hegy déli oldalára ahol a Preini falat vesszük célba. Ez a hegy egyik legszebb sziklafala, csodás sziklatáblákkal és pazar kilátással. Utunk a Preiner Gscheidi parkolóig vezet, ahol felszerelkezünk, és nekiindulunk, hogy egy 1,5-2 órás erdei sétával elérjük a beszállót. Útközben megpihenünk a Bachinger Bründelnél, ahol finom hegyi forrásvízzel oltjuk szomjunkat és pótoljuk a kulacsaink tartalmát. A forrás után már csak egy rövid séta a beszálló, ahol beöltözés után szinte azonnal ízelítőt kapunk a Haidsteigből, hiszen az út egy hosszú létrával indul.

Körülbelül 2,5 óra mászással elérhetjük a csúcsot, ahol elfogyaszthatjuk a jól megérdemelt csúcs-csokit, majd a csoport döntése alapján a Preinerwandsteigen (A-B) vagy a Seehütte felé elindulunk lefelé.

A parkolóba visszaérve nincs más teendőnk, mint nyugtázni egy újabb sikeres mászónapot, és hazafelé venni az irányt.

Fontos!

·        Az út során a biztosító eszközök (klettersteig-szett) megfelelő használatáért mindenki maga felelős! A vezető a beszállás előtt mindenkinek ellenőrizni fogja a felszerelését és megtanítja a megfelelő eszközhasználatot.

·        A túrán kisgyerekek nem vehetnek részt. 14 éves kortól 16 éves korig szülői engedéllyel és felügyelettel lehet részt venni a túrán, 16 éves kortól 18 éves korig elegendő a szülő írásos engedélye.

·        Balesetbiztosítást a túra ára nem tartalmaz, ennek beszerzéséért mindenki maga felelős. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya megléte fontos, de nem váltja ki a biztosítást, hiszen az esetleges baleset mentési költségeit nem fedezi, ezért a megfelelő sportbiztosítás kötelező. Ennek részleteiről tájékozódjon a biztosítónál vagy a biztosítási ügynöknél (utazási iroda, posta).

·        A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

·        A túra útvonala a körülmények (elsősorban időjárás) függvényében akár az utolsó pillanatban is módosulhat. Amennyiben az útvonaltól valamilyen okból eltérünk, biztosítjuk, hogy hasonló nehézségű útvonalon tudjunk menni, azonban a csoport biztonságát nem rendeljük az előre meghatározott program alá.

·        A kiutazás csoportosan történik teli kocsi rendszerben. Akinek nincs autója, de szeretne eljönni, az se aggódjon, mert az indulásnál elosztjuk a csoportot, hogy mindenkinek legyen hely. A részvételi díj az utazás költségeit nem tartalmazza. Ez várhatóan3.000-4.000,- Ft/főre jön ki.

Szükséges felszerelés:

·        Kényelmes bakancs

·        Eső és szélvédő ruházat

·        Meleg ruha (a völgyi hőmérséklethez képest a hegyen akár 15-20 fokkal is hidegebb lehet)

·        fejlámpa

·        30-40 literes hátizsák a felszerelésnek

·        Napvédő krém

Szállás:

·        Menedékházban a Weichtalhausban matraclágerban

A program ára:

17.000,- Ft/fő (a túrát legalább 8 fő részvételével indítjuk el)

Az ár tartalmazza:

·        Túravezetést

·        Felszerelés bérlését

·        Felszerelés helyes használatának oktatását

Az ár nem tartalmazza:

·        Kiutazást (kb. 3.000-4.000,- Ft/fő)

·        Szállást (kb. 4.100,- Ft/fő)

·        Étkezést (Reggeli a szálláson: kb. 1.800,- Ft/fő)

·        Biztosítást (kb. 1.500–4.000,- Ft/fő)

Vissza a(z) Kalandtúrák kategóriához
9723 Gyöngyösfalu, Liget u. 1.
+36 30/600-6303
+36 94/314-633