CONTACTAz outdoor programokról általában

A Holdfény Liget az outdoor tréning-módszert használja eszközként a csapatok fejlesztése során, elkötelezettek vagyunk a tapasztalati tanulás és az, élménypedagógia módszere iránt.

A természetben végzett, tapasztalati tanulásra építő programjaink hatékonyan segítik elő a komfortzónából való kilépést, tapasztalatszerzést, amely során az átélt élmény intenzitása fokozott, a mélyebb érzelmi bevonódáspedig fokozza a tanulási, és változási folyamat mélységét.

A csapatok új nem hétköznapi környezetben, és tapasztalati helyzetekbe próbálhatják ki magukat, kilépve konfortzónájukból, amely stresszt válthat ki a résztvevőkből, ami katalizátorként használható. Fontos azonban, hogy a stresszt kiváltó eszköz, maga a tapasztalati helyzet nehézsége, összetettsége megfeleljen a közösség, lelki és fizikai kapacitásának, azaz se alacsony, se túl  magas kihívással ne kelljen szembesülniük a résztvevőknek, mint ami számukra optimális. Ezeknek  a helyzeteknek a megteremtésében nagy segítségünkre van a magas kötélpálya, és a kiépített kötélkert.Célunk  a megfelelő  kihívási szint megtalálásával  a megfelelő tanulásélmény biztosítása.

Outdoor programjaink  során a természet és a tapasztalati  helyzetek  metaforái  hatékonyan  épülhetnek be  a résztvevők mindennapi életébe.
Hiszünk abban, hogy az élmény és a tapasztalás, ezek tudatossá tétele, aktív megélése és a tanulságok átültetése a hétköznapokra, vagy munkahelyi helyzetekre, hatékony módszer a személyiség, vagy akár a munkateljesítmény fejlesztésére.

Továbbá hiszünk abban, hogy bizonyos fejlesztési területeken az outdoor módszer azonos értékű, vagy megfelelő kiegészítője lehet az indoor eszközrendszernek.

A programjaink értékei közé tartozik trénereink szakmai tapasztalata, az előzetes felmérést követő egyéni igények szerint testreszabott programkialakítás. Nagy tapasztalatunk van az outdoor programok eszközeként gyakran használt magaskötélpályák alkalmazásában. A Holdfény Liget földrajzi elhelyezkedése, és adottságai, és magas színvonalú partnerei révén ideális az outdoor programok megvalósításához.

Munkánkat abban a hitben végezzük, hogy tevékenységünkben hozzá tudunk járulni egyének és csoportok kellemes szabadidő eltöltéséhez, vagy fejlesztési célú programjaink során, a szervezetek fejlődéséhez, örömtelibb és eredményesebb munkavégzéséhez, illetve biztonságos, mégis magas fizikai kihívású kalandokat élhetnek meg a résztvevők kalandalapú programjainkban, mely által fejlődik a résztvevők személyisége, és formálódik a közösség. Mindezekhez a lehető legalkalmasabb keretet nyújtja a természet, amely jelentős mértékben segíti az embereket abban, hogy "természetes" módon önmaguk legyenek, megértsék saját viselkedésük mozgatórugóit, mindezt a közösség tükrében, a csapat erejének támogatásával.
 

A program menete:

  • Kapcsolatfelvétel
  • Igényfelmérés, egyeztetés
  • Személyes megbeszélés, helyszín bejárása
  • Ajánlattétel
  • További egyeztetések, ajánlatmódosítás
  • Megrendelés
  • Egyeztetések (forgatókönyv, étkezés, szállás)
  • A program lebonyolítás
  • Értékelő megbeszélés, továbbfejlődési lehetőségek közös meghatározása
  • Esetleges visszajelzés

Zurück zur Seite
- Magyar - Deutsch